Tak de pun ‘memekak’ minta bantuan kerajaan, Adam Shahz jadi fr0ntliner tolong negara

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sejak beberapa hari lepas, isu beberapa 0rang artis p0pular yang did@kwa mem0h0n bantuan daripada kerajaan kerana terkesan dengan Perintah Kawalan Pergerakkan telah mendapat liputan meluas.

Kebanyakkan netzen berasa tidak selesa dengan kenyataan itu yang dilihat tidak bersesuaian kerana mengetahui gaya hidup mewah sesetengah daripada mereka.

Jadi fr0ntliner

Namun, ada juga artis yang bertindak lebih matang dengan menghulurkan bantuan kepada barisan petugas kesihatan dan sama-sama turun padang mengawal pergerakkan rakyat Malaysia dengan menyertai badan sukarelawan.

Hal ini dilakukan 0leh pelak0n Adam Shahz apabila menyertai Angkatan Pertahanan Malaysia (APM) memberikan bantuan semasa C0v1d19 melanda negara.

Sertai APM beri bantuan

Tindakan yang dilakukan itu juga mendapat resp0n yang p0sitif dalam kalangan netzen apabila gambarnya menghulurkan bantuan dengan berpakaian seragam APM tul@r di Tw1tter.

Hulur bantuan makanan buat fr0ntliner

Dia bersama-sama angg0ta APM yang lain dilihat memberikan bantuan makanan kepada petugas-petugas kesihatan dan juga pihak p0lis serta tentera yang bertugas ketika PKP ini.

Datuk Eizlan Yus0f dan isteri pun turut serta

Dalam muat naik itu juga, dapat dilihat Datuk Eizlan Yus0f yang merupakan Lt k0l0nel bersekutu (PA) Angakatan Pertahanan Awam turut sama bertugas menghulurkan bantuan barisan fr0ntliner dengan memberikan sedikit sumbangan makanan kepada mereka.

Dia ni bagus, berusaha cari duit

0leh yang demikian, menerusi perk0ngsian yang tul@r di Tw1tter itu, ramai yang memuji tindakan Adam Shahz yang menjadi fr0ntliner dalam membantu menyelesaikan isu C0v1d19 ini.

Mereka menyatakan bahawa tidak perlu untuk bising-bising menyuarakan pendapat berkenaan bantuan jika mereka sebagai artis tidak menghulurkan bantuan sedangkan ia lebih berkemampuan.

Steady laa Ayam!

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber T0key Sticker, Adam Shahz kredit ohmymedia

Leave a Reply