Tak sampai 24jam nak nikah,Eka Sharif pasrah terpaksa batal majlis gara2 makcik p0sitif C0v1d19

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

PENYANYI Eka Sharif terpaksa membatalkan majlis perkahwinan yang sepatutnya diadakan pada Sabtu selepas ibu saudara disahkan p0sitif C0vid-19.

“Sewaktu saya sedang menjalani raptai siang tadi, saya dapat panggilan dari Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM) memaklumkan makcik saya disahkan p0sitif C0v1d19 selepas membuat pemeriksaan di h0spital.

“Dia tak mengalami apa-apa simpt0m. Dia buat ujian C0v1d19 pun sebab dia perlu menjalani pemb3dahan fibr0id,” katanya kepada mStar pada Jumaat.

Menurut Eka, kali terakhir dia berjumpa ibu saudaranya pada Selasa lalu di sebuah butik yang menata rias Eka untuk berbincang tentang majlis tersebut.

Eka dan bakal suaminya iaitu Nazrulnaim membuat keputusan untuk membatalkan majlis berkenaan selepas mendapat nasihat daripada KKM.

“Kali terakhir saya berjumpa dengan makcik saya adalah pada Selasa di sebuah butik untuk berbincang mengenai majlis saya. Sebaik sahaja saya dapat berita itu, kami pun buat keputusan untuk tangguhkan majlis kami,” ujarnya.

Tambah Eka, dia yang sepatutnya melangsungkan pernikahan pada pukul 10 pagi Sabtu terpaksa menggunakan masa itu untuk ke klinik dan membuat pemeriksaan C0v1d19. Majlis resepsi sepatutnya dijadualkan pada sebelah malam hari yang sama di R0yale Place Skyview, Cyberjaya.

Kad jemputan untuk tetamu termasuk rakan media sudah dihantar. Menurut Eka, sebelum ini majlis pernikahan tersebut turut ditunda berikutan pelaksanaan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

“Sepatutnya, kami melangsungkan pernikahan pada pagi 10 pagi es0k (Sabtu)… tapi selepas dapat berita dari makcik saya, pihak KKM arahkan saya serta semua k0ntak rapat makcik saya untuk membuat ujian C0v1d19 pada waktu itu.

“Ini kali kedua saya terpaksa tunda majlis perkahwinan saya. Sebelum ini, kami terpaksa tundakan pernikahan pada 11 April kerana PKP, kali ini kami terpaksa tangguhkan lagi sebab makcik saya p0sitif. Kami pun tak nak ambil risik0, jadi kami batalkan saja,” jelasnya.

Dalam pada itu, peserta Akademi Fantasia musim kesembilan (AF9) ini reda dengan apa yang berlaku demi keselamatan semua pihak. Eka turut bersyukur kerana tiada kerugian k0s yang dialaminya malah pihak butik serta l0kasi majlis perkahwinan tersebut memahami situasi berkenaan.

“Untuk keselamatan semua 0rang, kami terpaksa reda saja. Nak buat macam mana lagi. Tapi tak apa, tak ada masalah.

“Alhamdulillah, kami tidak rugi apa-apa k0s… pihak butik dan juga tempat majlis kami sepatutnya diadakan sangat memahami. Cuma k0s katering sahaja, mungkin kami akan sedekahkan makanan yang sudah disediakan.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply