“Tak sampai hati tengok mereka..”-Siti Elizad masak untuk p0lis dan tentera

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pelakon Siti Elizad menyediakan 100 bungusan makanan untuk diagihkan kepada angg0ta p0lis dan tentera yang bertugas di beberapa l0kasi sekatan jalan raya sekitar Bukit Jalil dan Kuala Lumpur.

Elizad berkata, inisiatif itu bagi menghargai sumbangan angg0ta bertugas sepanjang temp0h Perintah Kawalan Pergerakan (PKP) dilaksanakan.

“Sebelum ini kalau pergi kerja mesti bertembung dengan sekatan jalan raya, tapi sejak bekerja dari rumah minggu ini depan rumah saya pula kerap ada sekatan.

“Melihat keadaan mereka yang sanggup bertugas dalam keadaan panas dan hujan lebat, saya terfikir untuk menyediakan makanan untuk mereka sebab saya pun suka memasak. Semua saya masak sendiri.

”Alhamdulillah, semalam saya sediakan nasi hujan panas buat mereka dan hari ini saya masak sup kambing serta lempeng kelapa,” katanya.

Menurut Elizad, dia sedang dalam perancangan untuk menghantar makanan kepada jururawat dan petugas barisan hadapan lain pula.

“Saya ada menerima mesej peribadi daripada jururawat yang ingin saya menghantar makanan kepada mereka.

“Tapi saya tak tahu pr0sedur yang betul. Takut nak memandai-memandai hantar kepada mereka. Lagipun sekarang ini saya perlu hadkan pergerakan.

“Namun jika ada peluang saya memang nak hantar makanan kepada mereka. Mungkin dengan cara ini saya dapat gembirakan hati mereka,” katanya.

Terdahulu pelak0n dan penyampai radi0 , Siti Elizad yang menggunakan #dudukrumahchallenge dengan berk0ngsi menu masakan.

“Memasak memang aktiviti wajib saya kalau berada di rumah. Cuma, untuk PKP ini, saya mahu berk0ngsi dengan peminat. Sekurang-kurangnya mereka pun ada aktiviti sendiri.

“Menu yang dik0ngsi ringkas dan mudah disediakan. Malah ia juga menu kegemaran saya bersama keluarga,” katanya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Hmetr0

Leave a Reply