Tak sangka rupanya Syahmi Sazli memiliki koleksi kenderaan ‘biashe2’ yang ramai tak tahu.

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Siapa sahaja yang tidak mengenali Y0utuber terkenal Di Malaysia ini yang berasal dari Kelantan, Syahmi Sazli yang saban hari namanya semakin dikenali dan dilihat mel0njak naik.

Klip Rakaman vide0 drama drama pendek yang sudah dihasilkan dan ianya dimuat naik di saluran Y0utube miliknya telah mendapat perhatian yang menggalakkan dari rakyat Malaysia, ini kerana pen0nt0n amat terhibur dengan gelagat bintang utama Y0e dan Asif. Kebanyakan rakaman vide0 mereka itu adalah lak0nan secara sp0ntan dari mereka.

Daripada saluran itu kini beliau mempunyai 2.25 juta pengikut dan dan mencatatkan jutaan jumlah t0nt0nan untuk setiap rakaman klip vide0 yang telah dihasilkan 0leh nya.

Syahmi juga dikhabarkan memper0leh pendapatan hasil karyanya di Y0utube yang dianggarkan puluhan ribu bahkan mencapai ratusan ribu ringgit sebulan. Dengan hasil pendapatan tersebut, Syahmi juga dikatakan mampu memiliki beberapa buah kenderaan untuk kegunaan hariannya dan untuk digunakan bagi memudahkan pr0ses pembuatan vide0 vide0 nya.

Dibawah ini, senaraikan beberpa buah kenderaan milik Syahmi Sazli y0utuber Malaysia ini

Syahmi dilihat memandu sebuah T0y0ta Alphard pada awal tahun 2019. Kini, MPV mewah ini berharga sekitar RM300,000 keatas.

Dalam kerjayanya, kelibat jentera ini sering dilihat dan ia sering digunakan dalam pr0ses pembuatan vide0 pendek. Anggaran harga untuk jentera ini ialah RM80,000.

H0nda Jazz telah diguna 0leh Syahmi sejak zaman cintanya dengan isteri, Anissa Faizul. Jentera ini juga banyak digunakan dalam drama pendek.

Baru-baru ini Syahmi telah menukar warna jentera ini kepada warna kuning dengan menggunakan kaedah “wrap“. Anggaran harga untuk jentera ini pada masa ini ialah RM40,000.

Syahmi Sazali jarang dilihat memandu kereta ini, namun berdasarkan akaun Instagram isterinya iaitu Anissa Faizul, terdapat gambar yang memaparkan Anissa bergambar dengan kereta tersebut.

Tidak dapat dipastikan kereta ini milik Syahmi atau tidak kerana tiada gambar atau vide0 yang menunjukkan Syahmi atau Anissa memandu kereta tersebut.

Syahmi Sazli menggunakan kereta ini pada sekitar tahun 2018 untuk sesi ph0t0 sh00t dan urusan penggambaran vide0. Kini MPV ini dianggarkan bernilai sekitar RM40,000.

Hasil berkarya di Y0utube selama beberapa tahun, Syahmi kini dilihat memandu dan bergambar bersama sebuah F0rd Mustang. Jentera keluaran syarikat pengeluar kenderaan dari Amerika Syarikat tersebut dianggarkan berharga sekitar RM250,000.

Selain kereta, Syahmi Sazli juga memiliki m0t0sikal keluaran dari syarikat Yamaha iaitu NVX. M0t0sikal ini merupakan kenderaan yang digunakan untuk kegunaan harian Syahmi. Anggaran harga untuk m0t0sikal ini ialah RM12,000.

Apa Pendapat Anda.. Dah Baca, Jangan Lupa K0men Dan Share Ya. Terima Kasih! Sumber Instagram Syahmi Sazli, Anissa Faizul, mediakita

Leave a Reply