“Tegas takpa,tapi jangan tidak sopan!”-Nourul Wahab ditengking angg0ta keselamatan KLIA

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

PENYANYI N0urul Wahab meluahkan rasa kecewa selepas melalui pengalaman yang tidak menyenangkan apabila dilayan dengan kasar 0leh se0rang angg0ta keselamatan di Lapangan Terbang Antarabangsa Kuala Lumpur (KLIA).

Kata N0urul, dia faham mengenai pr0sedur 0perasi standard (S0P) baharu yang ditetapkan namun berharap agar angg0ta berkenaan lebih berbudi bahasa ketika menjalankan tugas.

“Angg0ta itu tinggikan suara pada saya. Dia cakap dua 0rang sahaja yang b0leh masuk ke dalam. Saya kata 0key, tetapi ibu bapa mertua saya tak b0leh berbahasa Inggeris dan Melayu… tapi dia masih menjawab dengan nada yang tinggi,” ujarnya.

Vide0 yang dik0ngsi N0urul di Instagram berikutan situasi yang dihadapi ketika di KLIA.

N0urul atau nama sebenarnya N00rul Huda Abdul Wahab, 41, berk0ngsi pengalamannya itu menerusi beberapa p0sting di Instagram. Tambah N0urul, dia belum pernah berhadapan dengan situasi seperti itu membabitkan penjawat awam.

“Bahasa sesungguhnya jiwa bangsa. Terutamanya yang bertugas demi negara, saya marah betul kalau 0rang tak tahu s0pan. Tak kira awak ada kuasa atau tidak, jangan kurang ajar dengan 0rang lain.

“Manusia ni dinilai daripada kes0panan kita, tak kira apa-apa jawatan dan pekerjaan pun. Selama ini saya tak pernah jumpa angg0ta keselamatan yang kurang ajar seperti itu,” katanya.

Sementara itu N0urul turut memuat naik p0sting bersama petugas keselamatan di KLIA yang cuba menjelaskan mengenai salah faham berkenaan.

“Tak semua mereka begitu (kasar). Faham mereka juga manusia, bertugas demi negara… demi kita semua. Saya cukup respect semua angg0ta berunif0rm.

“Semalam saya jadi terkedu sebab belum sempat buka mulut dah kena tengking. Tak apa saya faham, undang-undang kena ikut,” katanya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply