Teman Wanita Kemaruk Sangat Paksa Kahwin,Prestasi Jatuh Merudum-TMJ Hilang Sabar Dengan Safawi

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Prestasi merudum bintang muda skuad Johor Darul Ta’zim (JDT), Safawi Rasid yang dikaitkan sedang hangat bercinta jelas membuatkan pemilik pasukan, Tunku Ismail Sultan Ibrahim hilang sabar ke atas pemain sayap berkaki kiri itu.

JDT yang sudah mengharungi tiga aksi k0mpetatif termasuk satu aksi pembuka tirai Liga Malaysia (Liga-M) menentang Kedah serta dua perlawanan Liga Juara-Juara Asia berjaya memulakan kempen musim baharu dengan rentak p0sitif.

Bagaimanapun, dua kemenangan masing-masing ke atas Kedah untuk menjulang Piala Sumbangsih dan kejayaan mengejutkan kelab K0rea Selatan, Suw0n Bluewings selain tewas kepada Vissel K0be dari Jepun dilihat masih belum memuaskan hati Tunku Ismail.

Sebaliknya, impak besar yang diletakkan ke atas bahu Safawi masih belum menjelma seperti mana aksi terbaiknya sepanjang musim lalu.

Jelas Tunku Ismail, kemer0s0tan mendadak pemenang anugerah Pemain Paling Bernilai (MVP) dalam Anugerah B0lasepak Kebangsaan (ABK) musim lalu itu disebabkan 0leh tekanan daripada kekasihnya yang juga pelak0n, Syifa Melvin untuk berkahwin dengan Safawi.Susulan des@kan itu, pemain Harimau Malaya itu dikatakan hilang f0kus hingga gagal memberi aksi terbaik dalam padang.

“Kemaruk sangat paksa ‘b0yfriend’ kahwin. Beri tekanan setiap hari suruh ‘b0yfriend’ kahwin pasal t@kut terlepas, b0yfriend kaya, p0pular. Satu keluarga kemaruk cari lelaki kaya dari dulu. Patut makin h@ncur ‘perf0rmance’ budak ini. Kepala dah tak ada dalam padang,” kata Tunku Ismail di laman s0sial 1nstagramnya.

Ujarnya lagi, beliau memberi am@ran ‘keras’ kepada Safawi untuk segera mempertingkatkan prestasinya atau kemungkinan disingkirkan daripada pasukan.

“Tidak ada sesiapa yang lebih besar daripada kelab. Kalau kepala dah tak b0leh f0kus pasal asyik kena ‘pr3ssure’ setiap hari di paksa kahwin. Sem0ga maju jaya..

Dalam p0sting berlainan, Tunku Ismail turut menasihatkan Syifa supaya tidak mengambil kesempatan ke atas Safawi.

“Kekasih anda sepatutnya bukan tempat untuk mendapatkan duit tetapi ia dibina atas perhubungan bukannya suatu pekerjaan. Faham tak S M (Syifa Melvin)?” Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah..Terima Kasih! Kredit Hmetro

Leave a Reply