“Terima kasih kerana cuba bahagiakan saya”-Nasihat Ali Puteh Kepada Aliff Syukri Buat Ramai Tergamam

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sejak akhir-akhir ini nama ushawan Datuk Aliff Syukri sering meniti di mulut para netien. Pelbagai k0ntr0versi yang timbul hinggakan nama keluarga dan juga isteri turut terpaIit sama.

Terdahulu adalah mengenai k3s antara keluarga arw4h Abam, Ali Puteh di mana kehadiran Datuk Aliff yang tak diundang ke rumah N0r Hidayah telah membuatkan para netzen telah menyer4ng atau mengec4m Ali sekeluarga.

Ali juga meminat agar Datuk Aliff bertemu dan berdepan dengan ibunya untuk meminta maaf namun hingga ke hari ini, Datuk Aliff masih belum berkesempatan untuk berjumpa mereka.

Namun Datuk Aliff ada membuat perm0h0nan maaf secara terbuka kepada Ali sekeluarga atas apa yang berlaku dalam sesi sidang media yang lepas. Kini Datuk Aliff sekali lagi dihimpit k0ntr0versi berkenaan dakwa4n beliau mend3ra anak angkatnya, Aminah dan dalam masa yang sama netzen mengec4m beliau yang mengeluarkan single terbarunya tadi.

Datuk Aliff turut meluahkan rasa terkilan dan kecew@ kerana sering menjadi m4ngsa kec4man netzen. Melalui p0sting terbaru yang dibuat, Datuk Aliff memuat naik f0t0 perbualan Whats4pp yang dihantar 0leh Ali kepadanya.

Dalam perbualan tersebut, Ali memberi nasihat kepada Datuk Aliff untuk terus kuat dan mengamalkan zikir dan membaca Al-Fatihah untuk tenangkan hati akibat kec4man yang diterima. Menurut Ali, dia juga buat perkara yang sama ketika dihin4 dan dikec4m.

terima kasih ali putih.. sungguh berguna nasihat awak..kerana “cuba bahagia” kan saya..

Alhamdulillah, ser0n0k lihat bagaimana mereka berdua telah berdamai malah saling mengingati dan menasihati antara satu sama lain. Sudah pasti apa yang berlaku sebelum ini ada hikmah disebaliknya. Perk0ngsian yang dibuat 0leh Datuk Aliff turut mendapat reaksi dari pengikutnya di IG.

Harap2 dat0 kuat lalui semua ni abaikan apa netzen cakap… Dengar nasihat b0nda tau… Dat0 anak yang baik kan?

Nak tenang s0lat dat0 .. bukan buat lagu keluar dar4h .. tu naseb baik 0rg tak pikir dat0 peri0d ..

Alhamdulillah tiada sengk3ta antara kalian, cuma dat0 berubah la jadi 0rg yg biasa, bukan lagi giI4kan attenti0n.

Silap tu kal0 rasa tak tenang. Menyanyi la smpai keluar air mata n hidung bdar4h. Lps keluar semuanya bahagia la nnt. Kal0 x bahagia juga kawen la 3 lagi. Mesti bahagia.

Yang d0k kutuk alif syukri dan ali puteh da mintak maaf ka belum??

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Media Cite Heb0h

Leave a Reply