Terpaksa Jalani Ujian C0v1d19 Kali Kedua,Keputusan Ujian Ben Amir Tarik Perhatian Ramai

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

JIka sebelum ini Ben Amir telah disahkan bebas daripada C0v1D19, pelak0n kacak ini terus mengambil langkah berjaga-jaga demi keselamatan diri.

Selain terus berkurung di rumah, Ben atau nama sebenar, Muhammad Amir Sabaruddin bercadang menjalani ujian saringan kedua selepas temp0h ku4rantin dua minggu berakhir.

“Saya buat ujian saringan minggu lalu. Dalam temp0h sehari, keputusannya diterima. Alhamdulillah, saya didapati neg4tif.

“Walaupun saya bebas C0v1D19 dan tidak menunjukkan gejala, namun sebagai langkah berjaga-jaga, saya berhasrat mengambil ujian saringan sekali lagi sebaik temp0h kuarantin tamat.

“Bukan sangsi, saya cuma mahu pastikan diri ini bebas sepenuhnya daripada v1rus itu. Walaupun tidak nampak gejala, tidak semestinya kita tidak terkena jngkitan,” katanya kepada BH 0nline.

Terbaru, Ben Amir memaklumkan kepada peminatnya dia kini sekali lagi disahkan neg4tif v1irus C0v1d19. Memanjatkan rasa syukur, Ben memaklumkan perkara itu menerusi akaun Tw1tternya pada Jumaat.

“Neg4tif! Terima kasih Tuhan,” tulis Ben yang menjalani ujian saringan C0v1d19 kali kedua pada hari sama.

Terdahulu, Ben berangkat ke Sc0tland pada awal Mac lalu untuk menjalani penggambaran drama Demi arahan Rahila Ali. Bagaimanapun, nasib tidak menyebelahi pengarah drama itu yang dij4ngkiti v1rus C0v1d19.

Turut p0sitif C0v1d19, pelak0n gandingan Ben, Puteri Aishah, Ashraf Muslim dan pelak0n kanak-kanak, Puteri Rayyana Rayqa serta beberapa kru pr0duksi. Turut serta dalam penggambaran drama itu, Hasnul Rahmat yang disahkan neg4tif v1rus terbabit.

Pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai t0peng muka, gunakan ‘sanitizer’, kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan semua perkara yang b0leh mencegah C0v1d19!

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Gempak, Bharian

Leave a Reply