Terpalit k0ntroversi B40 buatkan 19ribu 0rang sign petisy3n des@k Vivy Yus0f letak jawatan Ahli Lembaga Pengarah UiTM

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Gara-gara membalas k0men bersetuju mengenai pendapat se0rang usahawan tempatan yang mengulas 1su bantuan yang diterima g0l0ng berpendapatan rendah, B40, ahli perniagaan Vivy Yus0f sehingga kini masih lagi menerima kec@man dari para netzen.

Setelah mendapat pelbagai kec@man, sehingga ada yang mahu memb0ik0t kesemua pr0duknya, Vivy dalam satu kenyataan di laman 1nstagram telah membuat satu perm0h0nan maaf.

Tiada niat nak menghin@

Jelas usahawan tersebut, dia sama sekali tidak berniat mahu memperlekehkan mahupun menghin@ g0l0ngan B40, sebaliknya dia hanya mahu memperjuangkan nasib peniaga-peniaga SME yang juga sedang berhadapan dengan kerugian.

Lancar petisyen Vivy letak jawatan

Namun, perm0h0nan maaf tersebut nampaknya masih belum lagi mampu meredakan kem@rahan di hati netzen. Malah, kini terdapat satu petisyen yang diwujudkan pihak Alumni Universiti Institut Tekn0l0gi MARA (UiTM) khas buat usahawan terkenal itu.

Difahamkan, petisyen tersebut dibuat bertujuan untuk menggesa usahawan tersebut meletak jawatan sebagai ahli lembaga pengarah di UiTM.

Tidak menjalankan tugas dengan baik

Antara intipati petisyen tersebut adalah, mengatakan bahawa Vivy selaku ahli lembaga pengarah UiTM tidak menjalankan tugas dengan baik, dan telah menyentuh s3nsit1viti para penuntut yang hamper kebanyakkannya adalah daripada g0l0ngan B40.

Untuk makluman setakat ini, petisyen tersebut telah mendapat s0k0ngan sebanyak 19,600 0rang yang bersetuju untuk menuntut ahli perniagaan itu melepaskan jawatannya.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber R0tikaya kredit 0hmymedia

Leave a Reply