Teruja bila suratnya dibalas Dr Noor Hisham, Lara mahu ‘frame’ buat kenangan

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

CEKAP, tenang, teliti dan sedaya upaya memberikan maklumat yang telus berkaitan situasi terkini w4bak C0v1d19 di negara ini membuatkan beliau menjadi t0k0h yang paling dikagumi ketika ini. Bukan sahaja mendapat perhatian dalam kalangan 0rang dewasa, malahan keperibadiannya turut mencvri tumpuan kanak-kanak.

Itulah keistimewaan figura ini – Datuk Dr N00r Hisham Abdullah, sehinggakan se0rang kanak-kanak mengambil keputusan untuk mengutuskan sepucuk surat kepada Ketua Pengarah Kesihatan Malaysia itu.

Selepas menerima surat balas daripada Datuk Dr N00r Hisham Abdullah, nama Lara Khadijah McAfee menjadi perhatian netzen di media s0sial.

Menurut murid Tahun Tiga di Sek0lah Kebangsaan Seri Budiman itu, dia tidak menyangka akhirnya sepucuk surat daripada Ketua Pengarah Kesihatan tiba di peti surat rumahnya.

“Saya tak sangka perkara ini menjadi realiti. Saya teruja dan gembira. Saya akan ‘frame’ surat itu dan meletakkan di dalam bilik saya,” katanya.

Tambah Lara, ibu bapanya selalu menggalakkan dia untuk meluahkan apa yang terbuku di hati selain merancang menulis lagi surat untuk diberikan kepada ‘fr0ntiliner’.

Ketika berk0ngsi cerita dengan mStar, ibu kepada kanak-kanak tersebut, Mutiara Jusuf McAfee, 46, berkata dia sama sekali tidak menyangka surat yang ditulis 0leh anak perempuannya itu menjadi tul4r, malah turut mendapat perhatian daripada Dr N00r Hisham sendiri.

“Sebetulnya surat itu dihantar pada 19 Mac lalu, dan ketika itu kerajaan sudah kuatkuasakan Perintah Kawalan Pergerakan (PKP). Mungkin pejabat pun banyak yang tutup, jadi ia tiba sedikit lewat.

“Namun petang semalam (Khamis) kami menerima panggilan telef0n daripada pejabat beliau (Dr N00r Hisham) untuk meminta alamat rumah kami kerana nak p0s surat balasan.

Namun tak sangka ia vir4l begitu cepat sekali,” katanya kepada mStar.

Bercerita lebih lanjut, wanita itu berkata dia sememangnya suka menggalakkan anak-anaknya menulis untuk meluahkan perasaan mereka atau menyampaikan apa jua pandangan.

“Mereka pun memang suka menulis. Jadi saya kata kepada Lara, mengapa tidak dia menulis surat untuk Dr N00r Hisham untuk menyatakan penghargaan kepadanya.

Dia pun teruja dan tugas saya hanya guide sahaja. Selebihnya, semua yang diluahkan itu adalah dari isi hatinya.

“Dia juga suka buat gelang tali atau l00m band. Jadi saya kata, apa salahnya buat seutas untuk Dr N00r Hisham. Dia pun buat mengikut ukuran tangan bapanya.

Pemilihan warna pula ada maksud, ia berdasarkan warna yang melambangkan health care menerusi carian sendiri di internet,” kata pekerja di sekt0r swasta itu yang kini menetap di Kuala Terengganu sejak awal 1990-an.

Rata-rata kenalan ibu bapanya turut tumpang gembira dan bangga atas s0k0ngan yang ditunjukkan buat Dr N00r Hisham dan barisan hadapan negara.

Kami ni tak sempat kirim2 kat b0s sendiri

Nak tumpang bangga jugak!

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber FMT News, Faceb00k, Mstar kredit 0hmymedia

Leave a Reply