Tiada bantuan-Pelak0n veteran bert0ngkat kutip besi buruk untuk sara hidup

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sejak kebelakangan ini, ramai individu berlatar belakangkan pelbagai golongan tampil menghulurkan bantuan kepada mereka yang terkesan dan tidak mempunyai sumber pendapatan sepanjang temp0h Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Terbaru, bekas pelak0n era 1980-an iaitu Ali Ringg0 hanya mengais rezeki dengan mencari barangan lusuh dan besi buruk untuk menyara kehidupan.

Perkara tersebut dik0ngsi se0rang pengguna Faceb00k, Azly Izwan Azman dengan memuat naik gambar bersama pelak0n yang pernah membintangi filem Azura itu sehingga meraih 1,500 perk0ngsian setakat ini

Siapa yang berhajat ingin bantu, b0leh PM

“Assalamualaikum sahabat dan Kenalan fb. Saya bersama pak cik Ali Ringg0 bekas pelak0n lama. 0tai2 atau 0rang tua kita mungkin Kenal. Pak cik Ali ni tinggal area sg pinang klang. Kutip barangan lusuh dan besi buruk untuk sara hidup.

Tapi sekarang ni tengah PKP kedai besi buruk tak ber0perasi. Jadi bergantung pada bantuan zakat katanya. Pak cik Ali ni di kateg0rikan 0KU masalah pendengaran. Dan sekarang bert0ngkat selepas terbabit kem@langan. Sekiranya ada yang berhajat untuk membantu B0leh pm saya untuk dapatkan n0mb0r whats4pp..”

P0sting berkenaan telah mendapat 1,200 tanda suka serta pelbagai k0men netzen yang rata-rata berharap supaya Persatuan Seniman Malaysia (Seniman) tampil meringankan beban warga emas berusia 68 tahun itu.

Mana Seniman?

0rang macam ni patut dibantu

Seniman macam takde fungsi?

Buat apa dibantu yang artis mewah

Mungkin pihak Seniman ada mempunyai perancangan tersendiri untuk artis-artis veteran ini. Sama-samalah kita doa agar masa sukar ini berlalu dengan cepat. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber FB Azly Izwan Azman kredit 0hmymedia

Leave a Reply