“Tiada niat nak r4cist,surat beranak saya pun keturunan Melayu..”-Muzaffar Jakel Buat Vide0 Mohon Maaf

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Selepas abang, kini giliran si adik, Muzaffar Jakel memohon maaf kepada seluruh rakyat Malaysia yang terguri1s dengan kenyataannya di 1nstagram Stories baru-baru ini. Permohonan itu dibuat selepas dia dikec4m netzen gara-gara memperlek3h orang Melayu apabila ramai mempertikaikan pembukaan gedung tekstil itu pada Isnin.

“Salam semua maafkan saya, saya hanya insan biasa. Saya sekali lagi memohon maaf di atas kekhilafan dan keterlanjuran yang dikatakan dalam posting IGS (IG Story). Apa yang saya ingin nyatakan adalah kesalahan saya kerana saya secara tak sengaja menggunakan ayat yang saya tidak sepatutnya gunakan, ” katanya dalam posting IG story terbaharunya.

Pada masa sama, Muzaffar berkata kenyataannya itu merupakan pandangan peribadinya dan bukan dibuat mewakili syarikat Jakel.

“Saya ingin jelaskan juga, saya hanya bekerja dengan syarikat abang saya. Saya bukan shareholder atau owner Jakel. Kenyataan yang dikeluarkan oleh saya adalah kenyataan peribadi dan bukanlah mewakili kenyataan syarikat Jakel,” katanya.

Susulan itu, Muzaffar sekali lagi memohon maaf di atas keterlanjuran kata-katanya pada bulan yang mulia ini.

“Sempena di bulan yang penuh barakah ini, saya dengan rendah diri memohon maaf sekali lagi atas keterlanjuran dalam mengeluarkan kata-kata yang menyinggung perasaan ramai pelanggan-pelanggan Jakel dan netzen. Maaf zahir batin,” katanya.

Kenyataan itu turut mendapat pelbagai reaksi netzen yang masih kurang senang dengan kata-katanya sebelum ini.

Mahu Pengakuan Maaf secara FB Live

Terkini akhirnya Muzaffar telah membuat satu video permohonan maaf. Melalui video tersebut Muzaffar telah menjelaskan segala apa yang terjadi dari 1 may 2020 sehingga ke hari ini.

Menurut penjelasan beliau status dibuat dalam keadaan kurang baik. Ini kerana banyak m4kian yang dia dapat dari DM. Beliau juga turut perjelaskan tentang pengguna FB Nor Lizah yang memuat naik status seolah-olah r4cist.

Semoga permohonan maaf yang di lakukan sendiri oleh Muzaffar melegakan kita semua di dalam bulan mulia ini. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber hmtpress

Leave a Reply