“Tidak Ada Rasa Empati..”-Bercuti Ketika W4bak Berleluasa,Netzen Ser4ng 1nstagram Kris Dayanti

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Penyanyi terkenal Ind0nesia, Kris Dayanti menjadi mangs@ kec4man netzen apabila memuat naik f0t0 percutian di laman 1nstagram ketika dunia sedang dilanda w4bak C0V1D19.

Sedang bercuti di Er0pah bersama suami dan anak-anaknya, penyanyi yang turut dikenali dengan nama KD ini memulakan percutiannya lima hari lalu.

Berk0ngsi f0t0-f0t0 menarik sekitar percutiannya bersama keluarga, ruangan k0men 1nstagram KD dihujani dengan kec4man pengikutnya. Ada yang berpendapat KD tidak sens1tif dengan keadaan wab4k C0V1D19 yang sedang melanda dunia.

Netzen juga meny1ndir status KD sebagai se0rang wakil rakyat di Ind0nesia yang tidak peka dengan keadaan w4bak yang turut melanda negara kelahirannya.

Terdapat juga netzen yang menyarankan agar KD serta keluarga menjalani temp0h kuar4ntin selama 14 hari selepas pulang ke Ind0nesia kelak.

Sementara itu Malaysia terus mencatatkan peningkatan k3s dengan 117 k3s p0sitif C0V1D19 yang baru setakat pukul 12 tengah hari tadi, menjadikan k3s keseluruhan meningkat kepada 790 k3s, menurut Kementerian Kesihatan.

Seperti hari-hari sebelumnya, maj0riti k3s baru hari ini mempunyai kaitan dengan perhimpunan Tabligh, yang diadakan pada 27 Februari hingga 1 Mac lalu. Ini menjadikan jumlah k3s yang mempunyai kaitan dengan perhimpunan itu sekurang-kurangnya 513 k3s.

Sebentar tadi kerajaan Malaysia tidak men0lak kemungkinan temp0h perintah kawalan pergerakan akan dilanjutkan, jika penul@ran w@bak C0V1D19-19 dilihat belum berkurangan.

Perdana Menteri Muhyiddin Yassin berkata, penting untuk 0rang ramai melaksanakan penjarakkan s0sial dengan berada di rumah, bagi mengelakkan diri dan keluarga daripada terded@h w@bak itu.

Pastikan anda selalu mencuci tangan, pakai t0peng muka, gunakan ‘sanitizer’, kurangkan aktiviti di luar rumah serta lakukan perkara yang b0leh menceg@h C0V1D19! Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Gempak

Leave a Reply