Tindakan Keluarga Rosyam Nor Gantung B4nner Tak Terima Kunjungan Tetamu Di Puji

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

PELAK0N terkenal, Datuk R0syam N0r sepakat bersama adik beradik dan keluarga lain untuk tidak menyambut Hari Raya Aidilfitri di rumah ibu mereka yang terletak di Kampung Melayu Subang, Selang0r.

R0syam juga mengingatkan kepada sanak saudara lain supaya tidak menziarahi ibunya yang kini berusia 80 tahun. Pesanan itu dik0ngsi R0syam di Instagram menerusi sepanduk yang digantung di hadapan rumah ibunya.

“Menyahut arahan kerajaan dan Kementerian Kesihatan Malaysia (KKM). Walaupun rumah mak dekat saja di Kampung Melayu Subang iaitu 10 minit dari rumah saya, tapi sebab mak dah umur 80 tahun, kami sekeluarga dan keluarga adik beradik yang semuanya tinggal di Kuala Lumpur mengambil keputusan untuk tidak balik kampung beraya tahun ini.

“Sebab gantung ‘banner’ kerana takut kami tak balik, tapi 0rang lain pula datang. Sebab kalau raya, rumah mak menjadi tumpuan beratus anak cucu dan anak cucu saudara.

“Sebab dalam keluarga mak, dia saja yang masih hidup. Jadi, anak cucu semua akan datang bertandang. Maafkan kami sekeluarga, untuk kebaikan bersama. Insya-Allah, ada umur tahun depan, kita raya sakan, 0kay,” katanya.

Pada sepanduk itu, tertera ucapan sempena Aidilfitri daripada keluarganya dan pesanan untuk melakukan panggilan vide0 sahaja bagi menggantikan tradisi kunjung mengunjung.

“Kami sekeluarga, Biahsudin (W0k), mengucapkan selamat hari raya maaf zahir dan batin. M0h0n maaf tahun ini kami sekeluarga tidak terima kunjungan. ‘Vide0 call’ saja,” tulisnya.

Rata-rata netzen bersetuju dengan tindakan keluarga Datuk R0syam dalam meny0k0ng usaha kerajaan menangani penul4ran w4bak.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit hmetr0

Leave a Reply