“Tipulah kalau saya tidak tahu mengenai perg0lakan yang berlaku”-Erra Fazira

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

MESKIPUN mempunyai hubungan yang rapat dengan Laudya Cynthia Bella, pelak0n dan penyanyi Erra Fazira enggan mencampuri hal rumah tangga aktres itu dengan bekas suaminya, Engku Emran.

Menurut Erra atau nama sebenarnya Fazira Wan Chek, 46, dia mengetahui masalah yang berlaku dalam rumah tangga pasangan tersebut namun enggan bertanya lebih lanjut mengenai perkara itu.

Bagaimanapun penyanyi lagu Menangkah Cinta mengakui puteri sulungnya iaitu Engku Aleesya berasa sedih dengan perpis4han itu.

“Saya tidak mencampuri urusan rumah tangga walaupun dia bekas suami dan bapa kepada anak saya. Kalau mereka tak buka mulut, saya akan zip mulut saya. Tipulah kalau saya tidak tahu mengenai perg0lakan yang berlaku sedikit sebanyak tapi secara mendalam saya tidak tahu dan tidak mahu tahu.

“Saya tak nak k0rek pun, hanya tahu cerita dasar sahaja. Itu bukan cara saya untuk k0rek dan salah saya kalau nak ambil tahu. Aleesya lebih tahu perg0lakan yang berlaku dan dia lagi sedih,” kata Erra kepada mStar.

Erra ditemui ketika di majlis pelancarannya sebagai duta pr0duk Faith Fleur di Menara Kuala Lumpur (KL T0wer), Kuala Lumpur pada Isnin.

Menerusi lap0ran mStar pada 1 Julai lalu, Bella memberitahu keputusan untuk berpis4h telah dipersetujui kedua-dua belah pihak dan dilakukan secara baik. Bella menerusi pr0gram Insert saluran Trans TV, Ind0nesia berkata, keputusan untuk berpis4h telah dipersetujui kedua-dua belah pihak dan dilakukan secara baik.

Dalam pada itu, Erra juga memberitahu dia ada berhubung dengan Bella dan memberi kata-kata semangat kepada wanita itu.

“Sebagai wanita kami ada berbicara tapi hanya perkara-perkara umum. Tapi ada la sedikit sebanyak memberikan nasihat cuma tidak begitu terperinci. Bella juga tidak begitu bercerita lebih kepada saya.

“Memang kami rapat tapi tidaklah selalu berhubung. Saya pun wanita dan ada beri semangat kepadanya melalui mesej sahaja. Tiada siapa yang mahukan perceraian, saya pun pasti Bella dan bekas suami pun begitu.

“Mereka dah cuba tapi itulah ketentuanNya. Saya pernah bercakap dengan bekas suami, tetapi tidak bercerita mengenai hal tersebut lebih lanjut. Apa yang diceritakan itulah yang saya k0ngsi.

“Dalam setiap pahit pasti ada hikmah dan manisnya. Allah uji sebab Allah sayang dan ada la ganjaran itu. Bersabar sahaja la,” ujarnya.

Bella dan Engku Emran berkahwin pada 8 September 2017 di sebuah h0tel di Kuala Lumpur. Pasangan ini tidak dikurniakan cahaya mata, manakala Engku Emran mempunyai se0rang anak perempuan Engku Aleesya hasil perkahwinan terdahulu bersama pelak0n Erra Fazira.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kreditr Mstar

Leave a Reply