“Tukarlah Juri Lain”-Netzen b3ngang dengan k0m3n sampah Ajai

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Big Stage adalah pertandingan menyanyi yang menampilkan budak budak baru nak up ataupun penyanyi muda yang baru sahaja mengasah bakat di dalam industri. Kebiasaan setiap minggu akan tr3nding mana taknya, semua yang bertanding mempunyai bakat yang besar dan sudah mempunyai ramai peminat.

Untuk rek0d, tahun lepas Big Stage telah menampilkan peserta dari luar negara iaitu Thailand ind0nesia dan k0rea. Juara Big Stage tahun lepas di menangi Han Byul dari k0rea.

Semalam merupakan persembahan pertama untuk semua finalis Big Stage. Semua peserta terdiri daripada latar belakang yg hebat di dalam nyanyian. Manakala untuk juri tetap Big Stage adalah Ajai, Dayang Nurfaezah dan Faizal Tahir.

Untuk persembahan pertama, Big Stage menampilkan juri jemputan Hael dan presiden netzen adalah Neel0fa. Bukan calang calang Juri kali ini. Di khabarkan T0kti tidak dapat menyertai Big Stage sebagai juri tetap. Ini 0leh kerana dia sedang berusaha hamil dan tidak mahu sebarang tekanan di dalam jangka masa terdekat.

K0nsert pertama semalam agak tegang dengan k0men k0men pedas juri kan. Ramai yang d0wn dengan k0men abang Ajai. Di dalam pertandingan semalam, Ajai di katakan sedikit k3jam apabila hanya memberi markah 2% kepada peserta Hafiz Zainal.

Markah tersebut telah membuatkan semua pen0nt0n terg4mam termasuk h0st tetap. Ramai yang mer0yan di media s0sial, memberi k0men tidak berpuas hati dengan markah yang di berikan Ajai kepada d0kt0r gigi Hafiz Zainal. Ini kerana merasakan kata kata dan markah yang di berikan Ajai sangat keterlaluan sebagai juri tetap.

Netzen juga berpendapat agar Big Stage sepatutnya menukar Juri tetap Ajai kerana di rasakan tidak sesuai untuk pr0gram tersebut. Ajai yang kelihatan sangat jujur dengan setiap k0mennya dan suka memp3lekehkan peserta membuatkan ramai yang tidak suka pr0gram Big Stage kali ini.

Kebiasaan peserta atau penyanyi yang baru sahaja menceburi diri di dalam pertandingan besar seperti Big Stage memerluukan supp0rt dan tunjuk ajar bukan c4cian.

“Baik pengsan dari menyanyi”

Ajai turun membuatkan ramai tersentak dengan k0men tersebut. Nasib baik D0kt0r gigi c00l dan senyum sahaja dengan setiap c4cian dan juga k0men pedas Ajai. Faizal Tahir juga sempat menambah sedikit k0men dengan memberi kata kata p0sitif dan semangat.

Selain dari Hafiz Zainal, penyanyi baru Amir Hasan juga mendapat markah rendah daripada Ajai iaitu 20%. Ajai juga memberi k0men yang sangat pedas untuk Amir.

Ramai yang tidak suka Ajai sebagai Juri dan mengharapkan Juri tetap Ajai di tukar. Tetapi mana tahu dengan adanya juri seperti Ajai akan memberi semangat lebih untuk semua peserta supaya terus berusaha perbaiki diri dan nyanyian.

Di akhir rancangan Ajai seperti ingin mengunakan imunitinya dan ingin membuat keputusan sendiri tanpa berbincang. 0leh kerana imuniti juri tetap hanya ada 2 kali, dengan yakinnya Ajai menyatakan imunitinya tidak di k0ngsi bersama Faizal dan Dayang.

Belum sempat dia memilih cal0n yang ingin di selamatkan antara Nana Sheme, Hafiz Zainal dan Amir Hasan. Keputusannya di halang Faizal Tahir kerana Faizal Tahir yakin untuk k0nsert pertama pasti tiada penyingkiran. Sangkaan Faizal Tahir adalah betul minggu pertama tiada penyingkiran.

Amir Hasan yang tersingkir kerana mendapat jumlah markah paling terendah terselamat dan kembali berentak untuk persembahan minggu hadapan. Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber 1G bigstage

Leave a Reply