Ucap Selamat Hari Ibu Buat Isteri,Seolah2 Beri Petanda Rumah Tangga Sharnaaz Ahmad Kembali Bahagia

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Pelak0n Sharnaaz Ahmad pada awal tahun ini menjelaskan dia akan mempertahankan perkahwinan dengan Nabila walaupun ibu kepada anaknya itu telah memfailkan percer4ian mereka. Namun, sejak kebelakangan ini, perk0ngsian mereka suami isteri di 1nstagram se0lah memberi bayangan hubungan mereka kembali pulih.

Ucap selamat hari ibu

Sempena hari ibu, akaun 1nstagram anak sulung mereka, Jebat Jayden Ahmad membuat p0sting mengucapkan Selamat hari ibu buat Nabila disertakan beberapa f0t0 dan vide0 thr0wback dua beranak itu.

Namun, apa yang menarik perhatian adalah Sharnaaz turut meninggalkan ucapan selamat buat isterinya. Setakat ini, k0men tersebut mendapat lebih 600 likes dari pengikut yang tumpang gembira dan mahu pasangan ini kembali bersama.

Peminat d0akan kembali bersatu

Ruangan k0men turut dibanjiri dengan d0a dan harapan pengikut yang mahukan rumah tangga pasangan ini kembali pulih demi kebaikan mereka bersama selain kebahagiaan zuriat sulung mereka itu.

Sudah tinggal bersama?

Sharnaaz juga sebelum ini ada memuat naik vide0 putera kesayangannya itu semasa berada di rumah isterinya. Vide0-vide0 berkenaan se0lah memberi bayangan se0lah mereka sudah tinggal bersama. Namun, setakat ini masih tiada kenyataan jelas dikeluarkan sama ada Sharnaaz mahupun Nabila berhubung isu rumah tangga mereka.

Pada 6 N0vember 2019, m4hkamah memerintah melantik wakil dalam pr0ses timbang tara (hakam) berhubung k3s perc3raian pasangan tersebut selepas kedua-dua pihak gagal mencapai penyelesaian dalam Jawatankuasa Pendamai (JKP) yang dilantik.

Menerusi pr0ses terbabit, m4hkamah mempunyai kuasa melantik dari kalangan saudara-mara terdekat kedua-dua pihak, iaitu dua penimbang tara yang mempunyai makluman berkaitan isu rumah tangga pem0h0n dan d3fendan.

Pihak Sharnaaz melantik salah se0rang rakan baiknya, manakala Nabila memilih bapa tirinya menjadi hakam. Namun begitu, keputusan lap0ran hakam yang berlangsung di M4hkamah Rendah Syariah Wilayah Persekutuan, Kuala Lumpur gagal menemui kesepakatan untuk mencapai persetujuan.

Mengikut Seksyen 48 Akta Undang-Undang Keluarga Islam (Wilayah-wilayah Persekutuan) 1984, sekiranya kedua-dua hakam tidak bersepakat, maka hakam tersebut digugurkan 0leh m4hkamah.

Sharnaaz dan Nabila bernikah pada 31 Mac 2017 di H0tel R0yale Chulan, Damansara, Selang0r. Hasil perkahwinan itu, pasanngan itu dikurniakan se0rang cahaya mata lelaki bernama Jebat Jayden.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit 0hbulan, astr0awani

Leave a Reply