Umur aku 25thn dan Ros pulak 32thn.Hairan dia bagi aku kahwin tapi dia tak nak jumpa Diana

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sebak dan begitu terasa sekali dengan penulisan dari suami ini. Harap cerita di bawah ini b0leh menjadi pengajaran kepada kita semua selepas membaca perk0ngsian ini. Ikuti perk0ngsiannya dibawah.

Aku ada dua isteri, R0s ( isteri pertama) dan Diana ( isteri kedua). Aku dan R0s kenal tahun 2012. Kami kenal di tempat kerja, salah satu multinati0nal c0rp0rati0n terbesar di Malaysia.

R0s audit0r, aku IT technician. R0s tua 7 tahun dr aku, dia 32 dan aku pula 25. Sejak aku j0in c0mpany ni, R0s memang antara staf perempuan yang p0pular di kalangan semua staff lelaki. Baik yang kahwin sampai la bujang, semua idamkan R0s sebab dia tinggi, putih melepak dan muka baby face.

Pertengahan 2018 aku terjebak dengan tinder. Pengaruh kawan tempat kerja. Mula2 sekadar nk chat bila R0s 0utstati0n, sampai la aku jumpa Diana.. Diana muda 10 tahun dari aku.

Kali kedua aku jatuh hati sebab perangai manja dan caring Diana (masa ni aku dah 32 dan lelaki baya aku banyak suka anak gadis mcm Diana). Terdesak nak kahwin dengan Diana, aku jujur dengan R0s. Aku ingat lagi, mula2 R0s nangis tapi lepas tu dia minta maaf sebab selalu pentingkan kerja dan abaikan aku.

R0s redha je benarkan aku kahwin dengan Diana. Masa ni aku rasa berbelah bagi sangat2. Tertekan sebab dh janji nak nikahi Diana dan dalam masa yang sama sedih sebab R0s se0lah2 nak lepaskan aku.

Masa ni aku mula h0neym00n dengan Diana sampai 4-5 bulan tak balik ke rumah R0s. Sekalipun R0s tak bising mintak aku balik.

Sepanjang ni R0s banyak spent masa bercuti dengan anak2 tanpa aku. Pergi leg0land, singap0re dan terbaru ke jepun. Hanya mereka 3 beranak tanpa aku. Hanya sebab tak nak lukakan Diana, aku men0lak pergi bercuti dengan mereka. Lama kelamaan aku jadi sunyi dengan Diana.

Manisnya fasa h0neym00n dah habis dan aku rindu nk bersama keluarga aku. Diana tak nak berbuka puasa s0rang, jadi sepanjang Ramadhan aku tak pernah berbuka dengan R0s.

R0s makan hati dengan aku tapi dia pilih untuk berdiam diri atas rasa bersalah utamakan kerja dari keluarga. Kata R0s, sepanjang aku kahwin dengan Diana, R0s dah persiapkan diri untuk jadi ibu tunggal seandainya dia dicerraikan.

Masa ni aku rasa sedih sgt. R0s betul2 dah tawar hati dengan aku. Di saat aku abaikan dia, daripada meratap dia pilih untuk bahagiakan diri dan anak2.

R0s suruh aku cari kebahagiaan dengan Diana dan mintak aku lepaskan dia. R0s bukan sekadar isteri, tapi dia juga ibu kepada anak2 aku. R0s mintak aku jgn persiakan Diana sebab andai kata kami tiada j0d0h aku masih ada Diana untuk jaga aku.

Buat para suami yang mengeluh isteri pjj atau isteri d0kt0r, fikir lah dua kali sebelum bermain kayu tiga. pertahankan rumahtangga mereka walaupun dah terlerai. Macam aku R0s betul2 dah buang aku dekat Diana.

Nama-nama dalam cerita ini telah di 0lah semula bagi menyembunyikan identiti sebenar yang meluahkan. Sem0ga menjadi pengajaran kepada isteri dan suami di luar sana Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber – Radzi (Bukan nama sebenar) via utusanvir@l

Leave a Reply