Ust Ebit Lew kembali beramal,keluarga daif dalam kebun getah jadi perhatian

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

K0ntr0versi yang melanda Ustaz Ebit Lew ek0ran isu dirinya menghulurkan bantuan kepada insan yang memerlukan sepanjang PKP, telah mewujudkan sp3kulasi sesetengah pihak bahawa beliau tidak lagi membuat kerja-kerja amal.

Pendakwah ini juga dilihat telah dipanggil untuk memberi keterangan di Bukit Aman, berhubung lap0ran beberapa pihak yang mempertikaikan khidmat bantuannya yang tul4r di media s0sial.

“Lepas sahur terus ke sini…”

Memecahkan desas desus sp3kulasi, Ustaz Ebit Lew kini dilihat kembali menjalankan misi kemanusiaan dan perkara ini telah dik0ngsikan melalui laman Faceb00k rasminya.

Beliau mengatakan telah bergerak ke Baling, Kedah seusai bersahur untuk bertemu dengan keluarga yang dilihat memerlukan bantuannya.

Terima kasih, masyarakat setempat prihatin!

“Sehari mereka disini adalah d0sa buat saya…”

T0l0ng carikan rumah sewa sementara waktu!

Ramai gembira ustaz kembali beramal

Rakyat Malaysia kebanyakannya dilihat sangat gembira dan ucap syukur terhadap kembalinya Ustaz Ebit Lew untuk mengulurkan bantuan kepada g0l0ngan susah. Malah, kecekalan dan ketabahannya menghadapi ujian sebelum ini turut dipuji ramai.

D0a kami mengiringi anda…

Alhamdulillah Ust dah kembali

Teruskan perjuanganmu Ustaz!

Bagaimanapun difahamkan mereka terpaksa men0lak hasrat Ustaz Ebit Lew mencarikan rumah sewa untuk mereka. Megat N00r Asyeqi Megat Hussin, 36, berkata, ini kerana mereka sudah mengambil keputusan berpindah sementara ke rumah ibunya, Salmah Isa, 61, di Kampung Asam Jawa, Kupang.

Katanya, dia terharu dengan kehadiran Ustaz Ebit pagi tadi, yang turut berjanji membelikan tilam, katil dan perab0t baharu sebaik rumah yang akan dibina Ahli Parlimen Baling, Datuk Seri Abdul Azeez Abdul Rahim siap selepas temp0h Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Abdul Azeez ketika mengunjungi keluarga berkenaan berjanji akan membantu membina rumah baharu di tanah milik bapa Megat N00r yang terletak tidak jauh dari kebun getah berkenaan.

Rumah yang dijangka dapat dibina selepas tamat PKP akan dilengkapi bilik tidur, dapur dan bilik air bagi memb0lehkan keluarga itu hidup selesa dan anak Megat N00r dapat terus belajar.

P0lis mengesahkan pendakwah terkenal, Ebit Lew diberi kebenaran untuk memberi sumbangan keperluan terutama makanan kepada g0l0ngan tidak berkemampuan ketika temp0h Perintah Kawalan Pergerakan (PKP).

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Ustaz Ebit Lew, news.allmhi kredit 0hmymedia

Leave a Reply