Ustaz Abu teruskan pr0jek sedekah tapi status dia tarik perhatian ramai,memang makan dalam

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Dalam pada Ustaz Ebit Lew umum tidak lagi dapat menyampaikan sumbangan secara terus selepas di panggil ke bukit aman, hari ini Abu Syafiq memuat naik gambar beliau bersama dengan pasukannya menersukan pr0jek sedekah ramadhan p3cah kamera.

Menurut Abu Syafiq, prinsip merka ialah tidak akan tangkap gambar ketika menyumbang kepada fakir miskin, tapi hanya menurunkan tanda tangan sebagai bukti penyerahan barang.

Menurut Abu Syafiq lagi, k0n0nya dengan cara tersebut, mereka dapat menunjukkan cara yang betul bila bersedekah dengan tidak meng@ibkan sesiapa.

Berikut tulisan Abu Syafiq di akaun IG rasmi beliau

“0keh! Team kami akan bergerak utk Pr0jek Sedekah Ramadhan P3cah Kamera. Prinsip kami tidak tangkap gambar ketika menyumbang pada fakir miskin.

Tetapi tanda tangan serah barang dan jumlah. Tunjuk Cara Betul Tidak 4ibkan Sesiapa” tulis Abu Syafiq. Menurut beliau lagi, antara syarat mereka yang mahu menyertai pr0jek ini, tidak b0leh membawa sebarang handph0ne atau camera.

Siapa yang melanggar syarat ini dengan merakam, maka camera dan handph0e akan dip3cahkan atau di berikan kepada fakir miskin. Berikut adalah kriteria pr0jek ini menurut Abu Syafiq.

PR0JEK SEDEKAH RAMADHAN PECAH KAMERA.

Alhamdulillah team kecil saya sempat diskas 0nline baru tadi dan kami sepakat 200% setuju utk Ramadhan kali ini membuat pr0jek sumbangan seperti Ramadhan yg lepas2. Tapi kali ini sangat berlainan. Kami H4RAMKAN utk team kami bawa HandPh0ne dan Kamera.

Siapa bawak atau tangkap gambar 0r vide0 maka saya akan p3cahkan terus atau bagi pada keluarga fakir miskin.

Hanya gambar barang sahaja dibenarkan diSnap untuk simpanan data team ini SEBELUM bert0lak. Resit penerimaan sumbangan akan ditanda tangani 0leh penerima. N0 camera N0 HP!

DiH4RAMkan juga buat team kami memuat status yang nampak se0lah-0lah meng4ibkan atau mem4lukan penerima bahkan TIADA lagi status detail dimuatkan dilaman s0sial. Hanya simpanan utk data bagi diserahkan bukti Pr0jek Ramadhan ini kepada para penyumbang dan kemas kini akaun.

Team kami tidak akan kumpul duit 0rang ramai untuk digunakan dalam Pr0jek ini. Sesiapa nak sertai b0leh terus j0in saya tanpa was-was dan bawalah barang atau apa sumbangan yg hendak diberikan.

Pu Amin menyatakan kehairanan beliau apabila ada pihak yang ser0n0k apabila kerja sedekah dapat dihentikan.

Menurut PU Amin, jika semua kebaikan dah dihentikan, maka kita sedang menjemput bal4 dan b3ncana. Berikut teguran yang dimuat naik PU Amin

“Pelik betul bila ada yang ser0n0k bila kerja kerja sedekah dapat dihentikan. Buat baik kena rep0rt , tegur maksi@t kena rep0rt . Bila semua kebaikan dah dihentikan , bukan kah itu tanda kita sedang menjemput b4la dan b3ncana . Yang ser0n0k dengan kegagalan kerja lerja dakwah adalah i6lis dan sy4itan.

Bulan Ramadhan syaitan dah kena ikat, jangan pula kita jadi antara sy4itan sy4itan yang terlepas . Selamat berbuka puasa”

Semalam kita dapat menyaksiakn pelbagai pihak telah tampil memberi s0k0ngan terbuka kepada Ustaz Ebit selepas dia menyatakan hasrat untuk berhenti menyumbang secara terus.

Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Yus Iman

Leave a Reply