Van h0spital Terbabas, Seorang doktor & anak berusia 7 bulan m4ut

Allahu.. Sedih nya dapat khabar berita ni.. Jom Baca. Doktor wanita termasuk seorang bayi lelaki berusia tujuh bulan m4ut selepas van hospital dinaiki mereka terlibat dalam kem4langan jalan raya di Jalan Renuk Gua Musang – Kuala Krai, Kelantan pagi tadi.

Berita dvka itu dikongsi di laman Facebook Hospital Sultan Ismail Petra (HSIP) yang memberitahu bahawa m4ngsa Dr. Nooranisah Mohd Razali dan anaknya yang dikenali sebagai Yusuf meningg4l dun1a.

5 doktor lain & pemandu selamat. Dvkacita dimaklumkan Allahyarhamah Dr. Nooranisah Bt Mohd Razali (Pegawai Perubatan UD48) dan bayi beliau telah kembali…

Posted by Hospital Sultan Ismail Petra on Saturday, March 28, 2020

Menerusi laporan Buletin 1.30, van berkenaan dinaiki lapan orang termasuk lima doktor dan pemandu. Setibanya di lokasi, van dipercayai terbabas ke dalam longkang sebelum terbalik. Seorang pengguna Facebook, Ahmad Zulfahmi berkata van tersebut dalam perjalanan dari HSIP Kuala Krai ke Hospital Gua Musang atas tugasan selama seminggu.

“Sepanjang w4bak C0v1d-19, pembed4han dialihkan ke Hospital Gua Musang bagi memberikan lebih ruang dan kapasiti di Kuala Krai. “Ditakdirkan Allah, kem4langan berlaku mengakibatkan seorang pegawai perubatan dan anak yang dibawa bersama meningg4l dun1a. Anak terpaksa dibawa kerana tugas selama seminggu,” katanya.

Sumber dari HSIP , Buletin TV3 , Ahmad Zulfahmi. Semoga roh mereka dicucuri rahmat.

Leave a Reply