Van Jen4zah Ustaz Ebit Lew Ke Kelantan Hantar Jen4zah,Tak Sangka Kena Clamp Pula Dgn MPKB

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Sebut sahaja nama Ustaz Ebit Lew, pasti semua 0rang sudah terbayangkan wajah figura penceramah bebas yang juga se0rang aktivis masyarakat yang sentiasa dilihat menghulurkan bantuan bersama dengan pasukannya.

Malah b0leh dikatakan namanya semakin dikenali dan begitu disenangi 0leh umat islam juga penganut agama lain justeru sikapnya yang men0l0ng 0rang tanpa mengira bangsa dan agama.

Tapi apa yang menaril, tul4r satu p0sting kenderaan yang digunakan 0leh Usaz Ebit telah dikunci 0leb MPKB

VAN JEN4ZAH UEL KENA CLAMP DGN MPKB

Sebelum ini menerusi laman Faceb00knya Ustaz Ebit telah membuat pengumuman yang dia kini ada menawarkan servis khidmat ambulan dan juga v4n jenazah.

P0sting asal dari Fb Ustaz Ebit

“D0akan kami ya. 1 pagi bergerak dari H0spital Klang terus ke Pasir Mas Kelantan. Jen4zah wanita ini berumur 40 tahun. Suaminya dah meningg4l dunia. Meninggalkan 5 0rang anak kini yatim piatu. Sebak anak sulung akak ni baru 20 tahun perempuan menemani arw4h ibunya. Semua adik masih bersek0lah. 4 0rang lagi. Mereka kini anak yatim piatu. Adik yang lain nenek jaga di kampung.

“Sebak sayu je adik ni dari kl naik bersama van jen4zah duduk di belakang. Ya Allah hadiahkanlah buat wanita ini keampunanMu dan RedhaMu. Jaga dan peliharalah anak-anaknya yang masih kecil. Perjalanan semua free dan dan insyaAllah saya akan cuba bantu jika ada keperluan lain di Pasir Mas.

Diruangan k0men, rata-rata netzen meluahkan rasa syukur dan berterima kasih di atas usaha murni Ustaz Ebit yang tidak tahu erti penat lelah untuk membantu mereka yang memerlukan. Malah, ramai yang mend0akan agar ustaz Ebit dimurahkan rezeki 0leh Allah.

Rata-rata netzen mend0kan supaya urusan Ustaz Ebit di permudahkan

“Allah lah yg sebaik sebaiknya yang akan membalas segala usaha mulia Ustaz, m0ga dilimpahi rezeki seluas langit Allah buat Ustaz. Takziah buat anak anak yg ditinggalkan, syukur Allah hadirkan hambanya yg luhur budinya dlm membantu melapangkan keadaan..sem0ga r0h arw4h ibu mereka tenang dan dihimpunkan bersama 0rg 0rg s0leh….Aamiin”

“Alfatihah, Dari ALLAH kita datang, kepada jua kita kembali, semuga kakak ni bersama yg di rahmati.”

“Alhamdulillah bersyukur ALLAH pilih ustaz mmbantu arw4h kakak ni dan anak anak nya, semuga ALLAH melindungi dan merahmati ustaz dunia dan akhirat.. Aamin Ya Rabbal Alamin”

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih!

Leave a Reply