Wanita kesal bila ibu kandung ambil balik anak lepas bertahun serah pada keluarga angkat

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

Siapa yang tidak menyayangi anak kecil yang sudah dijaga dan diasuh sedari dia bayi lagi. Namun, apabila tiba masa terpaksa berpis@h, ia adalah satu m0men yang sangat menyedihkan.

Menerusi satu perk0ngsian daripada se0rang pengguna Tw1tter dikenali sebagai Zati Zaini, dia telah mencerita perihal anak angkatnya yang terpaksa diserahkan semula kepada ibu kandung kanak-kanak tersebut.

Dah jaga 5 tahun, ibu kandung ambil balik

Menerusi muat naik luahan rasa sedih itu, Zati menceritakan mengenai permulaan bagaimana dia tergerak hati untuk menjadikan kanak-kanak tersebut sebagai anak angkat sehingga sanggup mengeluar m0dal mengangkat sumpah sebagai penjaga rasmi.

Nak ambil tindakan tapi fikir mereka lebih berhak

Menurutnya lagi, dia dan pasangan yang baru sahaja berusia 22 tahun telah menggalas tanggungjawab sebagai ibu bapa muda bagi memastikan anak angkat yang diasuh keluarga dapat menerima pendidikan serta kasih sayang sepenuhnya.

Namun begitu, seusai segala urusan menjadikan kanak-kanak tersebut sebagai anak angkat yang sah setelah didesak ibu kandungnya, wanita tersebut tiba-tiba membuat pusingan ‘U’ dengan meminta kembali anaknya itu.

Anggap jaga Qasya sebagai mimpi indah

Namun, walaupun berat hati dengan pemintaan ibu kandung anak angkatnya, Zati tetap pasrah dan redha kerana mengetahui bahawa dirinya sekadar penjaga dan ibu kandung kanak-kanak tersebut lebih berhak dalam hal ini.

Dia yang pernah kegvguran sebanyak 2 kali juga mengakui bersyukur dikurniakan anak angkat walaupun sedar ketika ini semuanya sudah tiada.

Family kandung nak buat macam tu kena ke c0urt juga

Perk0ngsian yang dibuat 0leh Zati Zaini tersebut telah mendapat resp0n yang pelbagai daripada warganet, Rata-rata memahami nasib yang menimpa wanita muda itu yang telah pun menyayangi anak kecil tersebut walaupun sekadar anak angkat.

Mereka juga berasa terkilan dengan sikap ibu kandung anak yang diasuh Zati yang seakan sengaja bermain tarik tali dengan perasaan wanita itu yang sememangnya sudah mempunyai naluri se0rang ibu.

Tergamak buat macam tu sebab nak duit

Aku yang baca pun s@kit hati

Sem0ga ada rezeki yang lebih baik untuk sis

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Sumber Zati Zaini kredit ohmymedia

Leave a Reply