Zarina Anj0ulie tak duduk diam! Lantik peguam tuntut Amyza Aznan,Emelda R0semila bayar ganti rugi RM4juta dan m0h0n maaf terbuka

Sila baca dibawah ini untuk maklumat penuh dan lengkap. Terima kasih kerana membaca artikel kami ini.

K0NTR0VERSI antara Zarina Anj0ulie Lavocah dengan dua selebriti iaitu Amyza Aznan dan Emelda R0se makin berpanjangan apabila pelak0n sensasi itu menuntut pampasan sebanyak RM4 juta.

Zarina membuat tuntutan itu kerana mend@kwa Amyza dan Emelda membuat kenyataan dengan niat menjatuhkan reputasinya di aplikasi 1nstagram dan T3legram. P3guam yang mewakili Zarina iaitu Nurul Hafidzah Hassan berkata, surut tuntutan kepada Amyza dan Emelda dihantar secara berasingan pada Rabu.

“Zarina menuntut permintaan maaf dan pampasan sebanyak RM4 juta kerana menjatuhkan reputasinya melalui p0sting dan k0men-k0men berbaur fitn@h mengenai dirinya di T3legram dan 1nstagram.

“Zarina menuntut sebanyak RM3 juta daripada Amyza Aznan dan RM1 juta daripada Emelda R0se. Zarina juga mem0h0n kedua-dua individu tersebut untuk berhenti menulis dan menerbitkan apa-apa bentuk tulisan mengenai dirinya.

“Selain itu, Zarina mahu Emelda R0se dan Amyza Aznan membuat permintaan maaf secara terbuka dan seterusnya membayar ganti rugi kerana mer0sakkan reputasinya, menyebabkan tekanan dan mengh4sut keb3ncian 0rang awam terhadapnya,” katanya.

Tambah Nurul Hafidzah, hantaran dan k0men yang ditulis 0leh dua individu itu berniat j4hat dan mencem@rkan reputasi anak guamnya.

“Emelda dan Amyza melakukan penyiaran dan k0men-k0men yang salah, menyedari ianya p@lsu dan dengan sengaja memb@hayakan kedudukan imej, jenama peribadi dan reputasi anak guam kami. Kedua-dua individu tersebut menerbitkan tvduhan p@lsu dan fitn@h mengenai anak guam.

“Zarina digambarkan sebagai se0rang individu yang j4hat dan tidak berm0ral kepada 0rang ramai dan mengalami tr4uma disebabkan 1nsiden ini. Mereka tidak mempunyai s0k0ngan fakta ketika berulang kali menvduh dan menerbitkan hantaran dan k0men yang merujuk kepadanya

“Banyak k0men dikeluarkan 0leh mereka berdua yang memalukan Zarina Anj0ulie melalui penyebutan nama (name calling) dan perbuatan mem4lukan badan (b0dy sh4ming),” katanya.

Jelas Nurul Hafidzah lagi, perbuatan Amyza dan Emelda juga dianggap sebagai kempen pembvnuhan karakter terhadap Zarina Anj0ulie yang berniat j4hat.

“Kami akan mengambil tindakan undang-undang yang diperlukan jika surat tuntutan tersebut tidak dijawab dalam masa tujuh hari,” ujarnya.

Pada penghujung Mac lalu, industri hiburan kec0h apabila timbul isu per4ng artis dan netzen. Ia bermula apabila penyanyi Black mencadangkan bantuan khusus daripada kerajaan untuk penggiat seni.

Kemuncaknya apabila tersebar beberapa paparan skrin perbualan selebriti dalam satu akaun T3legram milik Persatuan Seniman Malaysia yang did@kwa menghin@ netzen dan pelak0n Zarina Anj0ulie.

Apa Kata Anda. M0h0n maaf jika ada tersilap dan s@lah.. Terima Kasih! Kredit Mstar

Leave a Reply